Pystytyspalvelu

Meillä on erittäin osaava pystytystiimi Suomessa, joka auttaa mielellään ottamaan uuden piharakennuksesi käyttöön mahdollisimman nopeasti.Jos haluat tilata myös pystytyspalvelun, lisää palvelu ostoskoriin ennen tilauksen tekemistä ja maksamista. Otamme yhteyttä ajankohdasta ja pystytyksen yksityiskohdista sopimista varten.

Huomaa! Pystytyspalvelua ei makseta heti, vaan se maksetaan sen jälkeen, kun tilaamasi rakennus on pystytetty.

Asennusohjeet

 

Pystytys – näin pystytät uuden piharakennuksesi itse

Tuotteidemme mukana toimitetaan selkeä pystytysopas, jonka ohjeita ja vaiheita seuraamalla voit pystyttää rakennuksen itse. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että perustyökaluilla ja muutamalla apukädellä useimmat tuotteemme voidaan pystyttää itse. Suosittelemme kuitenkin tilaamaan palvelun ammattilaiselta, jos olet tilannut vaativamman tai isomman rakennuksen kuten vaikkapa hirsimökin, valmistalon tai muun vastaavan.

Tilatun tuotteen osina toimittamisen jälkeen suosittelemme perehtymään huolellisesti asennussarjaan mahdollisten puuttuvien tai viallisten osien havaitsemiseksi.

Perusteelliset osaluettelot toimitetaan tuotteiden mukana, ja suosittelemme toimituksen tarkistamista kahteen kertaan, jotta voidaan varmistaa, että toimituksesta ei varmasti puutu mitään. Kaikki osat ja osien tiedot, mitat sekä kappalemäärät ja kuvat löytyvät osaluettelosta. Toisiinsa kytkettävät osat on merkitty, ja merkinnät vastaavat ohjekirjan merkintöjä, joten ne on helppo erottaa muista osista.

Ilmoita meille kaikista havaituista puutteista. Vaihdamme vialliset osat mielellämme uusiin. Vaihdamme vialliset osat mielellämme uusiin. Jos et ole täysin tyytyväinen saamaasi tuotteeseen, perehdy tuotteidemme palautusehtoihin täällä.

Tuotteet varastoidaan ja kuljetetaan osina.

Varmistuttuasi, että kaikki osat on varmasti toimitettu, asettele osat kuormalavalle tai muulle puhtaalle ja kuivalle alustalle puupintojen likaantumisen välttämiseksi. Tahraantuneiden käsittelemättömien puupintojen puhdistaminen on hyvin hankalaa, joten pintojen likaantumista tulee välttää.

Työkalut

Varmista, että kaikki pystytykseen ja osien asentamiseen tarvittavat työkalut ovat valmiina ennen aloittamista. Tarvittavat työkalut voivat vaihdella tilatusta tuotteesta riippuen, mutta perustyökalut ovat kuitenkin samat:

  • Työkäsineet
  • Puukko
  • Mittanauha
  • Vatupassi
  • Pora
  • Vasara
  • Kuminuija
  • Tikkaat

Tarpeelliset työkalut luetellaan myös pystytysohjeissa. Varmista, että kaikki työkalut ovat valmiina ennen asentamisen aloittamista.

Perustukset

Ennen asentamisen aloittamista on varmistettava, että perustukset ovat suorat ja riittävän lujatekoiset rakennuksen turvallista pystytystä varten. Lue lisää tuotteillemme sopivista erilaisista perustuksista täältä.

Useimmat piharakennukset voidaan pystyttää valetulle betonialustalle, harkkojen päälle tai erityisen puurakenteen päälle, mutta isommat rakennukset tarvitsevat laattaperustukset tai muun vahvemman perustuksen.

Perehdy ohjeisiin

Lue pystytysohjeet huolellisesti läpi tehtyäsi kaikki pystyttämistä edeltävät valmistelut. Näin valmistaudut asennuksen eri vaiheisiin ja osaat tarvittaessa pyytää myös apua. Jos ohjeita luettaessa ilmenee, että tarvitset pystyttämiseen ammattilaisten apua, suosittelemme ehdottomasti järjestämään ammattitaitoiset asentajat paikalle.

Pystytysohjeissa kuvaillaan pystyttämistä vaihe vaiheelta, ja ohjeissa on myös eri vaiheita havainnollistavia piirustuksia, joista ilmenevät myös erilaisten osien asennot sekä keskinäiset sijainnit. 

Ohjeet ovat mahdollisimman selkokieliset kaikenlaisten väärinymmärrysten välttämiseksi, jotka voivat johtaa loukkaantumisiin ja osien vaurioitumiseen.

Jos kysymyksiä ilmenee ohjeita luettaessa tai rakennusta pystyttäessä, ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Autamme aina mielellämme.

Kokoaminen

Noudata ohjeiden kaikkia vaiheita. Älä ohita mitään asennusvaiheita tai yritä etsiä vaihtoehtoisia menetelmiä pystytyksen loppuun suorittamiseen. Asennusjärjestys perustuu jokaisen tuotteen ominaisuuksiin ja rakenteellisiin yksityiskohtiin.

Irtisanoudumme kaikista henkilöihin ja eläimiin kohdistuviin vahinkoihin liittyvästä vastuusta silloin, kun se on seurausta ohjeiden noudattamatta jättämisestä.

Asennusprosessi alkaa alhaalta ja siirtyy vaiheittain ylöspäin. Ensin pystytetään rakenteet, sitten rakennetaan katto ja viimeisenä asennetaan ovet ja ikkunat.

Katon asentaminen

Noudata kattopalkkien asennusohjeita vaihe vaiheelta. Katto on koko rakennuksen tärkeimpiä osia, sillä oikein rakennettu ja vesitiivis katto on ehdottoman tärkeää rakennuksen pitkän käyttöiän varmistamisessa.

Huolimatta siitä, että joissakin tuotteissa katto ei ole vakiovaruste, suosittelemme katon ostamista erikseen myymälästämme tai sopivan kattomateriaalien ostamista ja asentamista. Pelkät puulevyt tai laudat eivät takaa riittävää suojaa.

Ikkunoiden ja ovien asentaminen

Muista, että tuotteidemme ovia ja ikkunoita ei ole tarkoitettu ruuvattavaksi suoraan rakenteisiin. Puukarmeihin asennetut ovet ja ikkunat laajentuvat, ja tämä laajentuminen sekä sitä seuraava supistuminen on huomioitu rakennuksen rakenteissa. Jos tällaiset ovet tai ikkunat ruuvataan suoraan karmiin, puun liikkumiselle ei jää tilaa ja osat voivat vaurioitua.

Ovet ja ikkunat tulee ruuvata karmin molemmilta puolilta peittäviin levyihin, jotka pitävät ne lujasti paikoillaan. Lue yksityiskohtaiset tiedot ohjeista ennen ovien ja ikkunoiden asentamisen aloittamista.

Käsittely – puun suojaaminen ja maalaaminen

Kaikki käsittelemättömät tuotteidemme puuosat tulee joko maalata tai käsitellä korkealaatuisella suoja-aineella sisä- ja ulkopuolelta viikon kuluessa rakennuksen pystyttämisestä, ja sen jälkeen kerran vuodessa. Käsittely ei pelkästään pidennä rakenteiden käyttöikää, vaan on tarpeen myös 5-10 vuoden puun lahoamista koskevan takuun voimassaolon varmistamiseksi (tuotekohtainen takuu). Myös ovien ja ikkunoiden karmit tulee käsitellä muutamalla suoja-ainekerroksella heti niiden pakkauksesta purkamisen jälkeen.

Muista, että lämpökäsitellystä puumateriaalista valmistetut osat tai tehtaalla valmiiksi maalatut tai käsitellyt osat on myös huollettava. Asennussarja sisältää kaikkien tuotteiden kunnossapito-ohjeet.

Lue lisää tuotteidemme kunnossapidosta TÄÄLTÄ.

Ota yhteyttä

Haluatko saada lisätietoja pohjoismaisista laatutuotteistamme? Ota yhteyttä, niin palaamme asiaan!