Perustukset

Uuden puurakennuksesi perustukset voidaan toteuttaa useammalla eri tavalla. Valetut perustukset, yleensä maanvarainen betonilaatta, on vakain ja kestävin vaihtoehto, mutta myös muita perustuksia voidaan käyttää tuotteesta riippuen.

Tärkeintä on varmistaa, että perustukset tai alusta on suora ja kestää rakennuksen painon. Perustusten tulee estää myös puuosien kosketus maaperään ja kosteudelle altistuminen.

Kehnot perustukset voivat aiheuttaa rakoja seinälaudoitukseen tai aiheuttaa ongelmia ikkunoiden ja ovien asentamisessa tai johtaa koko rakennuksen mätänemiseen ja vaurioitumiseen. 

Puutolppaperustukset sorapohjalla pohjavaarnoilla tai säädettävällä korokkeella

Puutolppaperustukset ovat yleisimmin käytetty vaihtoehto pienille ja keskikokoisille puurakennuksille. Puurunko on käsitelty tehokkaalla kyllästeellä, ja suunniteltu toimimaan esteenä rakennuksen ja maanpinnan välillä. 

Jos budjetti on rajallinen, nämä perustukset ovat paras vaihtoehto ilman, että rakenteesta täytyy tinkiä. Ammattitaidolla tehdyt perustukset tulevat kestämään kumpaa tahansa tolppaperustusvaihtoehtoa käytettäessä.

Laattaperustukset

Laattaperustus on yleisin lujatekoinen betoniperustus piharakennuksille ja mökeille. Kestävät ja lujatekoiset perustukset, jotka sopivat sekä pienelle pihamökille että kaksikerroksiselle hirsimökille.

Pitkäikäisyydellä, laadulla ja lujuudella on myös kääntöpuoli, sillä tällaiset perustukset ovat huomattavasti kalliimmat ja työläämmät kuin tolppaperustukset tai vaikkapa yksinkertainen valettu pohja.

Laattaperustukset ovat vaativat tehdä, joten työt kannattaa suosilla tilata alan ammattilaiselta. Jos valmiita laattaperustuksia ei vielä ole, mutta haluaisit sellaiset, voit pyytää meiltä tarjouksen. Rakennamme mielellämme asiakkaillemme lujat perustukset uutta puurakennusta varten.

Jatkuvat perustukset

Jatkuvat perustukset ovat laattaperustuksia edullisempi vaihtoehto. Jatkuvat perustukset ovat suhteellisen helpot tehdä tasaiselle pohjalle, ja ne voidaan myös siirtää helposti, jos rakennuksen paikkaa halutaan vaihtaa.

Jatkuvat perustukset voivat kuitenkin olla myös konstikkaat, sillä mikä tahansa kaltevuus tai epätasaisuus voi aiheuttaa korkeuseroja, jolloin rakennuksen pohja ei ole enää suora. Tällaiset perustukset kannattaa jättää ammattilaisille, joilla on kokemusta jatkuvien perustuksien onnistuneesta rakentamisesta, jotta rakennukselle saadaan varmasti suorat ja tasaiset perustukset.

 

Yksinkertainen valettu pohja

Yksinkertainen valettu pohja ehdottomasti helpoin tapa varmistaa tasainen ja luja pohja rakennukselle. Tämä voi olla paras vaihtoehto autotalleille ja autokatoksille, sillä usein päällystettyä ajotietä voidaan hiukan jatkaa, jotta se ulottuu katoksen alle, ja samalla vältetään myös korkeuserot.

Ratkaisu sopii myös puutarhavaoille, joita voidaan myöhemmin myös laajentaa. Valettavan pohjan alusta on valmisteltava huolellisesti, jotta perustukset ovat riittävän vakaat sekä lujatekoiset ja kestävät puurakennuksen painon ongelmitta.

Autamme mielellämme valitsemaan parhaat mahdolliset perustukset uudelle piharakennuksellesi, kesämökillesi ja autotallillesi. Ota yhteyttä asiakaspalveluumme. Voit myös pyytää tarjouksen. Valitse tilaamaasi rakennusta vastaavat perustukset, ja asiakaspalvelumme ottaa yhteyttä tarjouksen yksityiskohtien hiomiseksi.

Ota yhteyttä

Haluatko saada lisätietoja pohjoismaisista laatutuotteistamme? Ota yhteyttä, niin palaamme asiaan!