Haaveiletko kotoa käsin työskentelystä tai kuuluuko etätyö kenties jo nyt arkeesi? Mikäli vastasit jompaankumpaan kysymykseen myönteisesti, saattaa oma pihatoimisto tulla omalla kohdallasi kyseeseen. Sinua saattaa kuitenkin ymmärrettävästi mietityttää, onko sellaisen hankkiminen todella kaiken vaivannäön arvoista – saahan kotonakin työskennellessä paljon aikaiseksi.

On kuitenkin olemassa muutamia erittäin hyviä syitä sille, miksi pihatoimiston hankkiminen tänä vuonna on järkevää. Olet tähän mennessä ehkä kuullut vain siihen liittyvistä negatiivisista puolista kuten pihatoimiston korkeasta hinnasta tai sen viemästä tilasta. On totta, että pihatoimiston hankkimiseen liittyy tiettyjä haasteita, mutta takapihalle pystytettävä erillinen työtila tuo tullessaan myös rutkasti etuja.

Etkö ole vakuuttunut? Tämä artikkeli kattaa tärkeimmät hyödyt, joita tällaisen rakennuksen asentaminen takapihallesi tuo tullessaan. Tutustu siis ihmeessä alla olevaan listaan – olen aivan varma siitä, että tulet yllättymään!

Näistä syistä tarvitset ehdottomasti oman pihatoimiston

Pähkäiletkö vielä kahden vaiheilla pihatoimiston hankkimisen suhteen? Tässä on muutama hyvä syy, miksi sellaisen hankkiminen voi hyvinkin osoittautua yhdeksi elämäsi parhaista päätöksistä. Vilkaistaanpa niitä tarkemmin.

 

Korkeampi tehokkuus

Työskentely ulkona luonnon ympäröimänä voi tehdä tuottavuudelle ihmeitä. Puutarhasi upeat näkymät yhdistettynä siellä ajoittain vieraileviin eläimiin saavat aikaan rauhallisen ympäristön, joka on valovuosien päässä hektisten toimistotilojen tunnelmasta.

Näin ollen voit keskittyä kaikessa rauhassa töihisi ilman ympärillä sählääviä ihmisiä. Lisäksi tila tarjoaa täydelliset olosuhteet tärkeiden puheluiden ja kokousten hoitamiseen, sillä lähistöllä ei ole ketään, joka keskeyttäisi keskustelun tai kailottaisi liian kovalla äänellä aivan työpisteesi vieressä. Tämän tärkeys korostuu etenkin silloin, jos kotonasi on pieniä lapsia.

 

Työ ja vapaa-aika paremmassa tasapainossa

Kun toimistosi on erillään kodistasi, on työn ja perheen välisen rajan vetäminen huomattavasti helpompaa. Jos työskentelet paikassa, jossa sinun on myös nautittava vapaa-ajastasi, saatat tuntea toisinaan olosi stressaantuneeksi ja syylliseksi, mikäli et pakerra töidesi parissa.

Tekemällä selvän eron toimistotilasi ja henkilökohtaisen tilasi välille vältyt ongelmalta kokonaan. Tämä on vain yksi monista syistä, joiden vuoksi sinun on ehdottomasti hankittava itsellesi pihatoimisto.

Vipeltääkö kotonasi pieniä lapsia? Myös tämä on erittäin painava syy erottaa toimisto varsinaisesta kodistasi. Hassuttelevat lapset saattavat tahattomasti levittää ruokatahroja tärkeisiin asiakirjoihin ja myös tärkeiden papereiden päälle piirtelemisen kiusaus on monen kohdalla varmasti suuri. Myös lasten tuottama melutaso on seikka, jota ei voida ohittaa. Mikäli et halua vaivata päätäsi tällaisilla asioilla, on huomattavasti helpompaa sijoittaa erilliseen rakennukseen, jonne lapsilla on rajattu pääsy.

 

Loistava mielenterveyden kannalta

Luonnolla on omat keinonsa mielen rauhoittamiseen. Puutarhassa sijaitsevasta toimistostasi käsin työskentelemällä pääset kuin varkain viettämään enemmän aikaa luonnossa. Tämä puolestaan vähentää stressitasoa ja lisää tuottavuutta. Mielialakin kohentuu, kun töissä kokee saavansa asioita tehdyksi!

Jos tämä ei ole riittävän painava syy oman pihatoimiston hankkimiseen, kannattaa muistaa, että sen myötä pääset myös nauttimaan rauhasta ja hiljaisuudesta silloin kun sitä eniten tarvitset. Sitä voikin tarkastella ikään kuin pakopaikkana tavallisen työpäivän kaaoksesta.

Viettämällä aikaa puutarhassa kotisi sijaan pääset myös vaihtamaan tavanomaista työympäristöäsi. Voit suunnitella pihatoimistosi siten, että siellä työskentely onnistuu joko rakennuksen sisällä tai edessä. Tavallisten rutiinien sekoittaminen tällä tavoin voi tarjota inspiraatiota ja uutta motivaatiota sekä kasvattaa tuottavuutta.

 

Työtilasi pysyy yksityisenä

Toisin kuin suurten yritysten kaupalliset toimistotilat, on henkilökohtainen työtilasi täysin yksityinen. Sinun ei tarvitse huolehtia tärkeiden asiakirjojen katoamisesta. Koska olet itse ainoa kyseistä tilaa käyttävä ihminen, voit järjestää toimistosi prikulleen haluamallasi tavalla.

Jos haluat ripustaa suuren valkotaulun seinää vasten suunnitelmien laatimista varten, ei sinun tarvitse murehtia siitä, että joku yhtäkkiä pyyhkisi pois tärkeät merkintäsi. Parasta on se, että voit ottaa lemmikkieläimesi toimistoon koska tahansa ja nauttia suloisista hellyydenosoituksista työpäiväsi aikana.

Kukaan ei saa tietää asiasta, jolloin valittamiseenkaan ei tarjoudu tilaisuutta.

 

Edullisempi vaihtoehto vuokrattuun toimistotilaan verrattuna

Toimiston sijoittaminen puutarhaan on huomattavasti edullisempaa kuin toimistotilan vuokraaminen keskeiseltä paikalta. Jos tavoittelet mahdollisimman vähäistä stressiä korkeimmalla mahdollisella tuottavuustasolla, kannattaa sinun ehdottomasti kokeilla puutarhassa työskentelyä.

Pihatoimistot tuovat pitkällä tähtäimellä merkittäviä säästöjä. Sinun ei tarvitse kuluttaa rahaa polttoaineeseen kulkiessasi päivittäin työpaikallesi, eikä myöskään vuokraan uppoa suuria rahasummia. Vaikka tämäntyyppiset toimistot tuntuvatkin ensikättelyssä hintavilta, voivat niiden tarjoamat hyödyt yllättää.

Tästä pääsemmekin seuraavaan huomioon…

 

Pihatoimistot voivat nostaa kotisi arvoa

Et välttämättä ole tästä tietoinen, mutta toimistorakennus pihallasi voi oikein toteutettuna lisätä tonttisi arvoa. Hyvin suunniteltu pihatoimisto on erinomainen tapa nostaa jo muutenkin upea takapihasi aivan uudelle tasolle.

Nämä toimistot ovat lisäksi tavanomaisia laajennusosia edullisempi vaihtoehto. Ne ovat myös vähemmän hyökkäävän näköisiä eivätkä edellytä täyden pihatoimiston tarvitsemia lupia.

 

Mahdollisuus räätälöidyn työtilan luomiseen

Kun sisustat pihatoimistosi juuri haluamallasi tavalla, pysyy stressitasosi alhaalla ja mielialasi hyvänä. Käytännössä tämä voi tarkoittaa vaikkapa sitä, että pöydän alta löytyy peti lemmikkieläimellesi, lempimattosi on levitetty lattialle, tilaan on tuotu mukava sohva, seinille on ripustettu perhekuvia tai että joka puolella roikkuu kasveja.

Kukaan ei voi kertoa sinulle, miltä sinun työtilasi tulisi näyttää. Jos olet olet järjestelmällisen kaaoksen ystävä, on pihatoimisto mitä erinomaisin paikka toteuttaa sitä. Voit myös suunnitella pihatoimistorakennuksesi siten, että ne sopivat täydellisesti olemassa olevan pihasi tyyliin.

 

Jäähyväiset stressaaville työmatkoille

Yrityksen toimistotiloissa työskentelyssä kurjinta ovat työmatkat. Jos kotoa käsin työskentely on suinkin mahdollista, poistaa pihatoimisto stressaavat työmatkat arjestasi. Tämän myötä aikataulusi jää avoimeksi ja antaa enemmän mahdollisuuksia yhteiseen ajanviettoon perheen tai ystävien kanssa.

Mikäli kotoa käsin työskentely on jo ennestään tuttua, tarjoaa pihatoimisto mahdollisuuden järjestää tapaamisia kasvotusten ilman, että koti pitäisi kuurata puhtaaksi joka kerta tai että sinun pitäisi ajaa läpi liikenneruuhkan tapaamispaikkaan päästäksesi.

 

Ympäristöystävällinen

Pihatoimisto mahdollistaa huomattavasti pienemmän hiilijalanjäljen. Miten? Päivittäisen työmatkailun lopettaminen vähentää merkittävästi ilmaan vapautuvien pakokaasujen määrää. Lisäksi tällaiset rakennukset on yleensä valmistettu puusta tarkoittaen sitä, että ympäristöön vapautuu vähemmän kemikaaleja muovi-, tiili- ja sementtirakenteisiin verrattuna.

On jopa olemassa tutkimuksia, joiden mukaan puu sitoo haitallisia kemikaaleja. Tämän vuoksi saattaakin terveyden kannalta olla parempi vaihtoehto viettää aikaa pihatoimistossa jatkuvan kotona oleskelun sijaan.

 

Kaavoituslupia ei tarvita

Kuten aiemmin mainittiin, ei puolipysyvän rakennelman pystyttäminen edellytä rakennuslupaa. Jos et ole varma asiasta, kannattaa alueesi määräykset kuitenkin vielä tarkistaa erikseen. Kaikilla alueilla tällaista toimistoa ei saa rakentaa ilman asianmukaista lupaa. 

Mikäli se on alueellasi sallittua, voit tilata haluamasi piharakennuksen vaikka heti. Rakennus toimitetaan sovittuna päivänä ja pystytetään takapihallesi. Jos olet epävarma prosessin kulusta, ota suoraan yhteyttä meihin, niin käymme sen yhdessä kanssasi läpi.

 

UKK

Onko pihatoimiston hankkiminen kannattavaa?

Ehdottomasti, eikä tätä tarvitse toista kertaa edes kysyä. Pihatoimistot ovat niin paljon mukavampi vaihtoehto kotona ja tietysti työpaikan toimistossa työskentelyyn verrattuna.

 

Mikä on sopivan kokoinen pihatoimisto viihtyvyyden kannalta?

Pihatoimistoja on saatavilla monissa eri kokovaihtoehdoissa. Yleisesti ottaen pienimmät toimistot ovat kooltaan noin 2,4 x 3 metriä (8’x10’). Suosituimpia kokoja ovat kuitenkin 3,7 x 3 metriä (12’x10’) ja 3,7 x 2,4 metriä (12’x8’). Tällöin tilaa on riittävästi kaiken tarvittavan mahduttamiseen ilman, että toimisto tuntuu millään lailla ahtaalta tai ahdistavalta.

 

Tarvitseeko pihatoimisto turvajärjestelmän?

Se riippuu. Jos asut turvallisella alueella, et välttämättä tarvitse minkäänlaista turvajärjestelmää. Mikäli asuinalueesi on kuitenkin hieman turvaton, saattavat turvajärjestelyt olla paikoillaan. On olemassa monenlaisia hälytysjärjestelmiä, joista kannattaa valita tarpeisiisi parhaiten sopiva vaihtoehto.

 

Kuinka saan nettiyhteyden pihatoimistorakennuksiin?

Internet-yhteyden saaminen pihatoimistoon on hyvin yksinkertaista. Jos rakennus on riittävän lähellä päärakennusta, saattaa sen Wi-Fi-yhteys ulottua pihatoimistoon saakka. Voit myös asentaa verkkoyhteyden suoraan pihatoimistoon. Sinun tulee vain ottaa yhteyttä internet-palveluntarjoajaan ja kertoa, että haluat internetin piharakenukseen. Asia hoidetaan puolestasi tuota pikaa. 

 

Onko minun mahdollista saada WC:llä varustettu pihatoimisto?

Pihatoimistoon ei tavallisesti sisälly erillisiä vesijohtoja. Siihen on mahdollista hankkia WC, mutta tämä edellyttää hieman rakennustöitä. Jos haluat ryhtyä toimeen, saatat tarvita sitä varten luvan kotialueesi valtuustolta. Tarkista asia ennen kuin alat tekemään mitään.

 

Muutama ajatus loppuun

Nyt kun sinulla on muutama hyvä syy hankkia pihatoimisto elämääsi, on aika ottaa muutama idea harkintaan. Voit lukea pihatoimistoa koskevia ideoita esittelevän artikkelimme löytääksesi sinulle parhaan tyylin. Muista tehdä huolellinen taustaselvitys ennen mihinkään sitoutumista.

Sinun on oltava yhteydessä alueesi valtuustoon mahdollisen rakennusluvan tarpeen tarkistamiseksi. Ota meihin yhteyttä sen jälkeen tilataksesi pihatoimistosi meiltä suoraan.

Oletko valmis kääntämään työkuvioissasi uuden sivun?

On aika suunnata ostamaan pihatoimistoa!